субота, 10 лютого 2018 р.

Робота з обдарованою молоддю


Тези до роботи
ФОРМУВАННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СУСПІЛЬСТВА НА ЗАСАДАХ
ПІДТРИМКИ СОЦІАЛЬОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАДАХ
Автор: Данилюк Софія Ігорівна
   учениця 11 класу  КУ Миропільської селищної селищної ради ОНЗ «Миропільська гімназія»
Педагогічний керівник: Гиндич Інна Євгенівна, вчитель економіки та фінансової грамотності ОНЗ «Миропільська гімназія»
У роботі систематизовано та узагальнено матеріал щодо  соціального підприємництва, яке є важливою складовою соціальної відповідальності бізнесу. З'ясовано, що соціальне підприємництво, хоч і недостатньо вивчене вченим, але має великі перспективи розвитку. Особливо в період створення територіальних громад.
Мета дослідження:  Вивчення законодавчих особливостей діяльності соціальної політики у сфері бізнесу. Аналіз сучасного стану та створення пропозицій щодо стабілізації соціального підприємництва.
Актуальність теми дослідження зумовлена тим, що соціальне підприємництво – це приклад інновацій, які є рушійною силою, що дає поштовх в напрямку від технічного прогресу до розвитку людських цінностей.  Це  один  з  основних  інструментів  ефективної модернізації  економіки.
Завдання дослідження – проаналізувати теоретичні та законодавчі аспекти розвитку соціальної відповідальності бізнесу та соціального підприємництва;
теоретично обґрунтувати шляхи вирішення проблем соціального підприємництва.
Основні результати дослідження: Соціальна позиція підприємців повинна ґрунтуватися на взаємодії, гармонійному співіснуванні та партнерстві як із суспільством, так і з органами державної влади. Дане питання мало висвітлене вітчизняними фахівцями, тому слід використовувати надбання іноземних авторів.
Запровадження соціального підприємництва на селі дозволить фінансово та ресурсно підтримати сільську соціальну інфраструктуру, створить можливості для реалізації соціальних програм, програм розвитку сільських територій без збільшення податкового навантаження та обсягу бюджетних видатків.

Немає коментарів:

Дописати коментар